JO. Kunst uit Haarlem

Meisje aan zee

Ik ben Joke Laan, geboren te Haarlem en ben al vele jaren als verpleegkundige werkzaam binnen de gezondheidszorg. Ik ben in 2012 geïnspireerd geraakt door Isaac Israels, tijdens een expositie in De Hallen te Haarlem. Met name zijn manier van schilderen en zijn kleuren spraken mij aan. 

Inmiddels is schilderen niet meer weg te denken uit mijn leven. Wat begon met "ik ga het gewoon proberen bij vriendin Tecla Trossel" is uitgegroeid tot een dagelijkse passie. Want na die dagen met Tecla kreeg ik de smaak te pakken en volgde lessen bij Willem Bergisch. Daarna heb ik gedurende 2 jaar geschilderd bij Studio A'rtistiek o.l.v. Sjak Janssen.

Het alledaagse inspireert, zoals het strand, de zee en de fascinerende kleuren van de lucht. Dat is waar het in mijn werk om draait. Maar ook het vrouwelijk lichaam, met al haar rondingen zie ik als een onuitputtelijke inspiratiebron. Mijn voorkeur ligt bij olieverf op doek en ik signeer mijn schilderijen met JO.

Bij interesse in mijn werk en voor een opdracht graag een mail sturen naar: 

 

j.n.laan@gmail.com

Mobiel: +31 6 54676161 

 

Hoewel wij ons uiterste best hebben gedaan om de schilderijen zo natuurlijk mogelijk weer te geven, kunnen de kleuren toch verschillen met het origineel.

 

Met vriendelijke groet,
Joke laan

Met dank aan Hanneke Blanksma voor de tekst

Webmaster Peter Havinga